PLACI DECORATIVE HPL -doar la 0.9mm

Materialele de tip HPL (High Pressure Laminates), inventate acum o suta de ani, sunt folii si panouri pentru acoperirea si crearea suprafetelor, folosite in amenajari interioare pentru corpuri de mobilier comercial si rezidential, bunuri gospodaresti, lambriuri pe pereti, placari de pereti, compartimentari, placari interioare.

Laminatele HPL sunt formate dintr-un strat de hartie decorativa si multiple straturi de hartie celulozica, impregnate cu rasina fenolica si fuzionate la presiune inalta si temperatura ridicata.
Placile HPL au o structura adecvata, atat din punct de vedere al rezistentei si stabilitatii in timp, fiind recomandate ca solutie ideala pentru decorarea spatiilor care au ca si caracteristica un grad ridicat de uzura, cat si din punct de vedere al designului.

De peste 61 de ani in domeniu, Abet Laminati este lider mondial in productia de laminate decorative, produsele sale fiind intr-o continua evolutie, aducand inspiratie, trezind emotii, castigand astfel prestigioase premii in domeniu.

Laminatele HPL marca Abet Laminati
sunt produse in sute de culori si diferite texturi: de la nuante pastelate la culori vibrante, de la sidef la mat, imitatii de lemn, piatra, suprafete lucioase, satinate sau in relief.

Avantajele si calitatile placilor HPL sunt nenumarate: rezistenta mare la impact si umidiate, rezistenta la variatii de temperature si la ultraviolete, rezistenta la patare si arsuri, indeplinind Normele de Comportament la Foc (nu se inmoaie si nu se topesc). Aceste produse ofera posibilitatea modelarii optime atat pe suprafete plane cat si pe suprafete curbate. Suprafetele de HPL sunt usor de curatat si intretinut. Ele pot fi aplicate atat pe structura metalica cat si pe lemn, pal, MDF etc.

Aplicarea colilor de HPL se face cu adezivi speciali, disponibili sub forma de spray sau butelii sub presiune. Inainte de aplicare, suprafetele trebuie sa fie curatate in profunzime (de preferinta cu alcool) si perfect uscate. Dupa aplicarea uniforma a adezivului se aseaza coala de HPL si se preseaza pe conturul suprafetei.

Mai multe tipuri de materiale decorative, aici.

NOTA: acest dictionar contine denumiri uzuale, precum ABS, MDF, HDF, HPL etc. Va invitam sa il parcurgeti.