BLATURI PENTRU MOBILA DE BUCATARIE

Dezvoltarea tehnologica si interesul oamenilor pentru diversitate, atat din punct de vedere estetic, cat si functional, are ca o consecinta favorabila existenta a nenumarate stiluri de design si implicit tipuri de mobilier.

Cu totii ne dorim ca spatiul in care locuim sa ne reprezinte, iar pentru aceasta, de multe ori optam pentru mobilier proiectat in totalitate conform preferintelor noastre.

Indiferent ca vorbim despre un mobilier realizat la comanda sau despre unul gata realizat, trebuie sa acordam o atentie sporita tipului de material din care urmeaza sa fie sau este deja confectionat.

Este necesar sa ne documentam in prealabil referitor la ceea ce este indicat, atat din punct de vedere functional, cat si estetic, pentru a fi folosit in diferite zone ale casei.

Un material care se pliaza si cu care putem jongla pentru a avea un aspect unitar in spatiul de locuit este HPC, cunoscut si sub denumirea de HPL Compact, datorita diversitatii de intrebuintari pe care le poate avea.

Una dintre principalele indicatii de folosinta a HPC-ului este confectionarea de blaturi pentru mobilier.

HPL compact sau HPC full color (colorat in masa)
Laminatul compact sau HPC-ul este un material care oferă calități excelente, atât funcționale cât și estetice. Rezistența la uzură și umiditate, proprietățile igienice cât și versalitatea cu care poate fi prelucrată și asamblată îl face ideal pentru blaturi de mobila și părți de mobilier auto-portante. Este ideal pentru toate aplicațiile unde se cere combinarea rezistenței și designului.
Domenii de ulizare:
blaturi de lucru
vestiare
unități sanitare
dulapuri
pereți despărțitori
uși interioare

Plăcile compact își mențin caracteriscile pe durata întregului ciclu de viață.
În varianta cu miez colorat este foarte ulizat în birouri și bucătării cu design contemporan. Abet Laminati produce aceste plăci în mai multe formate, astfel, producătorii au posibilitatea de a optimiza formatarea lor cu costuri și pierderi minime.
Structura materialului (vezi imaginea alaturata):

blat mobilier protege parol

A – hârtie impregnată în rășină fenolică
B – hârtie decoravă impregnată în rășină termorezistentă
C – strat de acoperire impregnat în rășină termorezistentă

Plăcile HPL Compact sunt auto-portante la grosimi peste 8 mm.
Compacte și neporoase, extrem de igienice și ușor de curățat, nu favorizează dezvoltarea virusurilori și bacteriilor.

La varianta 1, grosime de 10 mm, se poate opta si pentru varianta de jumatate de coala, dimensiuni 4200 x 645 mm, sau varianta de un sfert de coala, dimensiuni 2100 x 645 mm. In cazul in care optati pentru un sfert de coala va informam ca pe langa pretul de ¼ din valoarea unei coli exista o taxa suplilmentara ce trebuie achitata.
Detalii despre culorile disponibile in Romania gaiti in magazinul online www.eshop.protege.ro

Blaturi pentru mobilier Protege Parol

blaturi mobilier protegere parol

Caracteristici blaturi HPC pentru mobila casei tale

Recomandam utilizarea de blaturi HPC datorita calitatilor pe care le are acest tip de material:

 • rezistenta crescuta la foc, fum si gaze toxice;
 • rezistenta mare la abur si apa;
 • rezistenta foarte mare la solventi organici si materiale chimice;
 • rezistenta mecanica, la montare putand fi folosite suruburi metrice;
 • usor de prelucrat;
 • foarte rezistent, datorita rigiditatii, fiind un material autoportant;
 • stabilitate dimensionala;
 • perfect plan;
 • proprietati igienice excelente;
 • nu reactioneaza in contact cu alimentele;
 • curatare foarte usoara;
 • este un material ecologic;
 • este un material antistatic;
 • dimensiuni panou: 2400 x 1300 x 10 mm

Unde putem utiliza blatul HPC pentru mobila?

Utilizarea de blaturi HPC pentru mobilier, este indicata pentru persoanele care, in alegerea tipului de material se gandesc la durabilitate, costuri rezonabile, fabricare si instalare usoara, sustenabilitate, rezistenta mare la uzura, rezistenta la umezeala si temperaturi crescute si varietarea de culori si texturi.

Rezistenta la uzura, umiditate, substante chimice etc., precum si sutele de culori si texturi si posibilitatea de a-l personaliza, face ca HPC-ul sa fie potrivit pentru majoritatea suprafetelor decorative interioare:

 • Blaturi pentru mese
 • Placari de pereti interiori
 • Camere cu atmosfera controlata
 • Mobilier de birou
 • Mobilier de bucatarie
 • Compartimentari de toalete
 • Carcase, sertare si fronturi de mobila
 • Pereti despartitori si podele pentru spitale
 • Vestiare
 • Blaturi de bucatarie
 • Panouri decorative interioare
 • Polite
 • Usi

Aflati ai multe detalii legate de serviciile Protege Parol in privinta prelucrarii de blaturi HPC pentru mobilier accesand pagina Prelucrari blaturi HPC. Iar pentru detalii tehnice si instructiuni, va punem la dispozitie catalogul online anexat acestei pagini.

Cand vrem sa ne mobilam si sa ne amenajam foarte bine casa si bucataria, avem nevoie de mobila de calitate dar si de accesoriile potrivite. Blatul de mobila nu este nicio exceptie – procesul sau de alegere poate sa fie foarte complex si ne poate creste rapid costurile. Dar inainte de a lua o decizie in acest sens trebuie sa ne asiguram ca suntem foarte bine informati si ca vom cunoaste totalitatea de materiale din care se poate realiza blatul de bucatarie.

Pe piata gasim blaturi de mobila din granit care sunt o alegere foarte buna cand avem buget mare. Aceste modele de blaturi sunt de calitate cu aspect frumos, dar se si deosebesc printr-o duritate de top, usor de intretinut. Chiar daca sunt destul de scumpe,aceste blaturi de mobila sunt alese de multe persoane pentru ca au aspect frumos si durabilitate mare in timp. Tine mine ca garnitul este un material natural, modelul blatului poate fi greu de asortat intregii bucatarii -astfel ai nevoie de o echipa de profesionisti care sa il monteze profesionist.

Procesul de alegere a blaturilor de mobilier nu este usor deloc. Materialul, nuanta, pretul, calitatea – acestea sunt criterii care va ghideaza in selectatia personalizata din multitudinea de optiuni din piata. Pe cât de tentant este să alegeți un blat bazat doar pe aspect, ar trebui să luați în considerare și durabilitatea, întreținerea și costul de exploatare al acestuia atunci când faceți o selecție de materiale pentru amenajarea sau remodelarea bucătăriei dumneavoastra. Se stie ca mobila la comanda este o solutie de echilibru intre spatiu, nevoi si buget de aceea o consiliere adecvata va poate ajuta sa raspundeti la intrebari despre:

Cat de des si in ce fel folosesti blatul de mobila din bucatarie?

Cheltuielile de mentananta a blatului de mobilier sunt importante pentru tine?

Functionalitatea si utilul sunt compatibile, in acceptuinea ta, cu esteticul?

Ce tip de blat are nevoie mobilierul din bucataria ta?

Bugetul tau este compatibil cu dorintele si nevoile tale?

Stilul si personalitatea ta sunt traditionaliste sau moderniste?

Blat HPC mobilier bucatarie – calitate ridicata si design modern

Suprafetele de lucru din bucatarie si anume blaturi de mobila bucatarie sunt supuse unor actiuni mecanice repetate. Iar apa este un factor care favorizeaza degradarea unui blat de bucatarie cu continut lemnos in structura.

Cu o grosime de 10 mm si fara strop de material lemnos in continut, blatul mobilier din HPC Full Color (aceeasi culoare in toata masa ca si cea a suprafetei) este ales atat pentru aspectul estetic modern, calitatea italiana certificata cat si pentru pretul atractiv. Un aspect important de subliniat este fatul ca, in baza unui proiect, aceste blaturi mobilier pot fi si prelucrate cu utilaje profesionale conform dimensiunilor personalizate cerute de beneficiar.

In oferta Protégé Parol SRL exista si placa HPC Full Color de grosime 1.2 mm care completeaza gama de materiale ce se utilizeaza in design atat pentru placarea peretilor si acoperirea spatiilor dintre corpurile superioare si inferioare ale mobilierului din bucatarie cat si pentru lipirea pe panouri din PAL, din MDF simplu sau dublat, etc.

Blaturi subţiri din HPL Compact pentru mobila incorporata in proiecte frumoase si o stare de bine

Trendul actual în amenajarea casei beneficiarului modern este influențat de suprafete ornamentale cu texturi naturale si culori care emană căldură. Spatiul rezidential cu amenajare personalizata reprezinta o oază de liniște și stabilitate într-o lume tot mai agitata si stresanta. Folosiți blat ingust din HPC colorat in masa pentru a transmite căldură unui mobilier de bucătărie în stil industrial sau pentru a sublinia eleganța in bucătărie rustica, pentru a crea o sufragerie minimalista sau un dormitor cu fronturi de usi si sertare mobila ce au suprafete extramate.

Cele 2 game de panouri HPC Full Color propuse beneficiarilor creativi din Romania sunt HPL Compact Full Color cu texturi diverse si HPC POLARIS cu suprafete extramate dau mobilierului o nota de produs exclusivist intr-o amenajare facuta pentru persoane cu viziuni avangardiste.

Serviciile de personalizare puse la dispozitia doritorilor de mobila de calitate adauga un grad de confort celor care isi doresc aceste blaturi subtiri din HPC colorat in masa. Acestea se presteaza, cu utilaje performante si grad ridicat de profesionalism, respectand ad literam proiectul tehnic al beneficiarului de mobilier.

Iar placile de HPL Compact de 1.2 mm sau HPL de 0.9 mm pot completa amenajarea, putand fi aplicate pe pereti sau suport lemnos. Se creaza astfel o unitate vizuala a amenajarii.

Sursa imagine: abet-laminati.it

blaturi mobila bucatarie protege parol
blaturi bucatarie mobila protege parol