Sistemele pentru usi se prezinta intr-o mare varietate de modele si tehnici de deschidere. Acestea pot fi folosite atat pentru mobilier (cum ar fi dulapuri, dressing-uri, bucatarii etc.) cat si pentru separarea spatiilor si inchideri speciale (cum sunt nisele).

O clasificare de baza a acestor tipuri de usi le imparte in: usi culisante, usi cu deschidere in plan paralel (tip autobuz), usi pliante. In alegerea tipurilor de usi trebuie avuta in vedere optimizarea spatiilor si o buna asortare cu amenajarea interioara.

Usile culisante la randul lor pot fi impartite in mai multe categorii, in functie de principiul de culisare, care poate fi: cu rulare inferioara (usile culiseaza pe sina de jos si folosesc ca si ghidare sina superioara), cu rulare superioara (usile culiseaza pe sina superioara si folosesc ca si ghidare sina inferioara).

Totodata la alegerea tipului de usi culisante trebuie avuta in vedere pozitia usii fata de dulap, aceasta putand fi incadrata sau frontala. Acest aspect poate fi deosebit de important in estetica produsului finit.

Un alt aspect important in alegerea tipului de usi o reprezinta limitarea tehnologica a dimensiunilor acestora in functie de sistemul utilizat. Pentru usile de dimensiuni si greutati mari se recomanda utilizarea unui sistem de compensare a deformatiilor sau tipuri de usi cu profile metalice cum sunt: Kitmar Spania, Alu Stejareel, Terno Scorrevoli Italia.

Pentru alegerea optima a sistemului utilizat se recomanda consultarea unui specialist care va poate recomanda solutiile potrivite atat din punct de vedere calitativ cat si tehnic.

Usi culisante incadrate culisare superioara

USI CULISANTE INCADRATE CULISARE SUPERIOARA

Usi culisante incadrate culisare inferioara

USI CULISANTE INCADRATE CULISARE INFERIOARA

Sistem culisant pentru uși - Magic Wood

SISTEM CULISANT PENTRU UȘI – MAGIC WOOD

Sistem culisant pentru uși - Magic Wood

SISTEM DE USI
ECLIPSE

Usi cu deschidere in plan paralel (tip autobuz)

USI CU DESCHIDERE IN PLAN PARALEL (TIP AUTOBUZ)

Usi pliante tip Concertina

USI PLIANTE TIP CONCERTINA

Usi culisante frontale

USI CULISANTE FRONTALE

RULOURI TIP USA REHAU