SISTEME DE BALAMALE

SISTEME DE BALAMALE 2018-05-15T10:16:59+00:00

In zilele noastre cu greu ne putem imagina o usa fara balamale.
Dar putini stiu ca blamalele au fost inventate in jurul anilor 1600 inaintea erei noastre pentru usile de acces in case. Ne putem doar imagina efortul depus pentru a muta de mai multe ori pe zi bucati masive din lemn sau piatra ce securizau accesul. Cand balamalele au fost inventate in antichitate, acestea erau folosite la inceput pentru usile locurilor sacre. Abia in secolul 1 i.e.n. balamalele au inceput sa fie folosite pe scara larga de catre egipteni. Ulterior romanii au imbunatatit tehnologia balamalelor, fiind totodata primii care le-au folosit pentru corpuri de mobilier. Datorita multiplelor utilizari, balamalele au avut un rol major in viata romanilor, existand chiar o zeita a balamalelor: Cardea.
Incepand cu secolul 16 e.n. balamalele au fost continuu imbunatatite ca design si functionalitate.

Balamalele pentru mobila fac legatura intre corpul de mobilier si usa acestuia, in functie de model, permitand deschiderea usii pana la anumite unghiuri.

Renumitul producator de accesorii pentru mobilier BLUM Austria propune doua variante de baza pentru balamale:
CLIP top se distinge prin calitatea deosebita, confortul ridicat la reglare, montarea si demontarea usoara, fara scule, posibilitatile variate de utilizare si designul elegant
MODUL este un sistem de balamale economic ce ofera solutia adecvata pentru multe aplicatii diferite; sistemul cu tehnica sa de montare prin intrepatrunderea bratului cu placuta si strangerea surubului si-a castigat deja de multi ani aprecierea.

Balamalele CLIP top sunt insotite de doua variante ale renumitului sistem BLUMOTION pentru o inchidere lina si silentioasa:
– cu atasare ulterioara, fie pe bratul balamalei, fie cu placuta adaptor sau cu montare in cant
– “Totul incorporat” in noua balama CLIP top BLUMOTION cu facilitate de dezactivare a amortizarii.

Spre magazin online

DESCARCA:

Brosura BLUMOTION pentru usi
Open chat
1
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?