Protege-Parol

Sisteme usi


Distribuie:

SISTEME PENTRU USI GLISANTE SI BATANTE

Sistemele pentru usi se prezinta intr-o mare varietate de modele si tehnici de deschidere. Acestea pot fi folosite atat pentru mobilier (cum ar fi dulapuri, dressing-uri, bucatarii etc.) cat si pentru separarea spatiilor si inchideri speciale (cum sunt nisele).

O clasificare de baza a acestor tipuri de usi le imparte in: usi culisante, usi cu deschidere in plan paralel (tip autobuz), usi pliante. In alegerea tipurilor de usi trebuie avuta in vedere optimizarea spatiilor si o buna asortare cu amenajarea interioara.

Usile culisante la randul lor pot fi impartite in mai multe categorii, in functie de principiul de culisare, care poate fi: cu rulare inferioara (usile culiseaza pe sina de jos si folosesc ca si ghidare sina superioara), cu rulare superioara (usile culiseaza pe sina superioara si folosesc ca si ghidare sina inferioara).

Totodata la alegerea tipului de usi culisante trebuie avuta in vedere pozitia usii fata de dulap, aceasta putand fi incadrata sau frontala. Acest aspect poate fi deosebit de important in estetica produsului finit.

Un alt aspect important in alegerea tipului de usi o reprezinta limitarea tehnologica a dimensiunilor acestora in functie de sistemul utilizat. Pentru usile de dimensiuni si greutati mari se recomanda utilizarea unui sistem de compensare a deformatiilor sau tipuri de usi cu profile metalice cum sunt: Kitmar Spania, Alu Steel, Terno Scorrevoli Italia.

Pentru alegerea optima a sistemului utilizat se recomanda consultarea unui specialist care va poate recomanda solutiile potrivite atat din punct de vedere calitativ cat si tehnic.


Copyright © 2006-2013 Protege-Parol SRL Timisoara. Toate drepturile rezervate. sitemap
pizza timisoara

Toate drepturile de proprietate intelectuala privind marcile comerciale, marcile de servicii, siglele si alte materiale apartin Protege-Parol sau respectiv proprietarilor lor.